Markku Rossi jatkaa valtuustoryhmän johdossa

Maakuntaneuvos Markku Rossi on valittu jatkamaan Suomen Keskustan Kuopion valtuustoryhmän puheenjohtajana, varapuheenjohtajana jatkaa Tuula Savolainen ja sihteerinä Kari Loponen.

Suomen kokeneimpiin kuntapäättäjiin kuuluva Rossi on toiminut yhtäjaksoisesti kaupunginvaltuutettuna ensin Suonenjoella vuodesta 1977 alkaen ja vuodesta 2000 lähtien Kuopiossa. Kuusi kautta kansanedustajana työskennellyt Rossi on toiminut myös Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Hänet on valittu tällä kuntavaalikaudella Suomen Kuntaliiton hallituksen II varapuheenjohtajaksi.

Talouden tasapainotus tärkeintä

Kuopion kaupungin talouden tasapainottaminen on kuluvan vaalikauden loppupuolen tärkein tehtävä. Markku Rossi sanoo, että talouden tasapainottamisen ohjausryhmä on päässyt hyvin liikkeelle työssään.

-Kaikilla valtuustoryhmillä näyttää olevan yhteinen tahtotila saavuttaa tasapainoinen ja kestävä talous. Nyt ylivelkaantuminen ja talouden heikkeneminen uhkaavat myös kuntataloutta, mikäli korjaavia toimenpiteitä ei saada aikaan, sanoo Rossi.

Rossin mukaan talouden tervehdyttämisen ohella on pystyttävä turvaamaan jatkossakin erityisesti opetuksen hyvä taso niin keskusta- kuin maaseutualueiden kouluilla.

-Toivon, että tulevaisuudessakin Kuopio voi sanoa ylpeästi olevansa lapsistaan ja nuoristaan huolehtiva koulukaupunki, toteaa Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Rossi.

Lisätietoja:

Markku Rossi
markku.rossi@kuopio.fi
0505113056