Keskusta jatkaa rakentavalla ja kestävällä linjalla

Kokoomuksen Kuopion valtuustoryhmän nimiin kirjoitettu kannanotto (Savon Sanomat 27.9.) on niin kova hyökkäys keskustaa kohtaan, että se herättää miettimään: Hoidetaanko yhteisiä asioitamme repien vai rakentaen?

Jo pidempään on syntynyt vaikutelma, että keskittämisen nimiin vannova kokoomus ajaa kaikkien Kuopion maaseutualueiden kyläkoulujen ja palveluiden lakkauttamista, ymmärtämättä laajan kaupunkimme palvelutarpeita. Siinä sivussa on unohdettu myös vaikutukset lapsiin, perheisiin ja yrityksiin – puhumattakaan maaseutualueiden merkityksestä huoltovarmuudelle ja kokonaisturvallisuudelle.

Keskustan valtuustoryhmänä olemme edellyttäneet koko ajan lakien noudattamista ja alueiden asukkaiden kuulemista ennen mahdollisia koulujen lakkauttamisia, mihin Kuopiossakin syntyvyyden alenemisesta johtuen valitettavasti joudutaan.

Kuopion kokoomukseen näyttää iskeneen sama talousoppi kuin valtakunnassakin: Vain suuri on kaunista seurauksista välittämättä. Ja samalla on helppo vyöryttää syytä aina jonkun toisen päälle.

Kuopion talouden mittakaavassa pienimpien koulujen lakkauttamiset eivät ratkaise koko talouden oikaisua.

Kun joudumme säästämään, niin suurin palvelualue, kasvu ja oppiminen, on luonnollisesti tarkastelun kohteena – mutta siinäkin pitää olla järki ja kohtuus mukana. Talouden tasapainottamistoimet tulee kohdistaa koko kaupunkiin ja kaikkiin toimintoihin.

Keskustan valtuustoryhmä kehittää jatkossakin koko Kuopiota ja kaikkien kuopiolaisten palveluja, mistä on hyvänä osoituksena myös kaupungin keskustan ja lähiöiden koulut, päiväkodit sekä kulttuuri- ja liikuntapaikat.

Keskustan valtuustoryhmänä ja luottamushenkilöinä edistämme kestäviä ratkaisuja niin talouden kuin palvelujen turvaamiseksi yhteistyössä kaikkien päättäjien, virkahenkilöstön, työntekijöiden kuin kuntalaisten kesken – rakentavassa hengessä!

Toivomme, että kaikilla päättäjillä on todella sydän ja arvot oikealla paikallaan päätöksenteossa.

Kuopion Keskustan valtuustoryhmä

Markku Rossi, puheenjohtaja
Markku.rossi@kuopio.fi

Tuula Savolainen, varapuheenjohtaja
Tuula.savolainen@kuopio.fi